Home       Contact       Mijn Account

Wat voor soorten Uurwerken zijn er?

Uurwerken voor een Polshorloge:

In dit blog ga ik uitleggen wat voor soort verschillende uurwerken er zijn vervaardigd in een polshorloge. In onze voorraad hebben we zowel horloges met een automatische als een quartz uurwerk. 

Automatisch:

Wat houd een automatische uurwerk nou precies in? Als ik het mooi zou kunnen beschrijven zou ik zeggen dat ''een automaat echt leeft''. Dit omdat een automaat dus volledig op mechanische wijze loopt en zonder baterij. De hele productie zit behoorlijk ingewikkeld in elkaar, maar ik zal het kort en krachtig uitleggen. Een autmomaat die functioneert volledig op beweging. Als een automaat een tijd niet gedragen is en stil staat kan het horloge opgedraaid worden. Aan de achterkant van het uurwerk zit een halve schijf vervaardigd. Deze schijf draait rondjes door beweging, wat zorgt voor het automatische ''opwinden''. Dat houdt in dat de schijf door beweging energie opwekt waardoor de veer zichzelf opwint. Een gemiddelde automaat blijft 36 uur lopen als je hem niet draagt. De schijf moet namelijk een mininaal aantal keer draaien op een dag. Dit word ook wel ''Turns per Day'' genoemd. Dat gebeurt ongeveer tussen de 600 en 800 ker per dag als je het horloge draagt.

Quartz:

Een horloge met een quartz uurwerk dat loopt op een batterij. In een Quartz uurwerk zit een Quartz kristal vervaardigd. Deze kristal trilt op een frenquentie. Door middel van deze trilling word het exacte signaal doorgestuurd naar het tijdsmechanisme. Het ideale aan een Quartz uurwerk is dat deze erg precies is en bijna niet zal afwijken van de tijd. De batterij van een quartz horloge word gemiddeld genomen iedere 2 á 3 jaar vervangen. Quartz is zeer betrouwbaar en over het algemeen is een quartz niet snel toe aan onderhoud. 

 

 


Luxehorloges.nl door ProShops