Home       Contact       Mijn Account

Terug in de tijd met Rolex

Terug in de tijd met Rolex: Voor de meeste horloge liefhebbers is Rolex een zeer bekend merk dat inmiddels een begrip is geworden en door de prijs die je voor een Rolex betaald kunnen we wel spreken van een statussymbool. Tegenwoordig zijn er verschillende modellen van Rolex geproduceerd. Elk jaar worden de nieuwe Rolex modellen geïntroduceerd op Baselworld. Dat is een beurs in Bazel over de nieuwe trends en ontwikkelingen op gebied van horloges en sieraden. In dit blog ga ik jullie iets vertellen over de geschiedenis van Rolex om eens terug te blikken op het grootte succes van dit luxe horloge merk.

Rolex bestaat al een behoorlijke tijd. Het begon in 1905 wanneer Hans Wilsdorf een tijdmechanisme had ontdekt dat door beweging van de pols zichzelf opwind. Toen der tijd was dit een behoorlijk grote verandering omdat daarvoor de horloges om het etmaal opgewonden moest worden met de hand. De uitvinding van Hans Wilsdorf werd ‘’perpetual’’ genoemd. In 1908 besloot Hans Wilsdorf de naam Rolex als merk vastteleggen. Naarmate Hans Wilsdorf met het merk bezig was kwamen er steeds meer veranderingen en aanpassingen.

Zo vond hij in 1926 een horlogekast uit die vuil buiten hield, volledig waterdicht en ook tegen schokken of stoten kon. De horloge kast werd na de eigenschappen van een oester die gesloten is genoemd. De ‘’Oyster’’ horlogekast word bij vele modellen nog toegepast. De naam Oyster Perpetual licht toe dat de horlogekast de oester is en het tijdsmechanisme van de binnen kant de parel is. Dit was het eerste model van Rolex die werd gepresenteerd met de naam Rolex Oyster.

Verschillende bekende Rolex modellen:

- De Rolex date just ontstond in 1946, dit horloge had als eerste de functies die de tijd en ook de datum weergaf, vandaar Date Just.

- De welbekende Rolex Submariner ontstond in 1950, dit horloge is geproduceerd voor diepzeeduikers en had een draaibare ring voor de minuten.

- Vervolgens werd Rolex bekend met tachymeter. Een functie waar de gemiddelde snelheid mee gemeten kon worden. Hierdoor werd in 1960 het welbekende model van Rolex uitgebracht de Rolex Cosmograph Daytona.

 

Rolex Horloge

 

 


Luxehorloges.nl door ProShops